Spaanse Koningspage

Spaanse Koningspage / Iphiclidies feisthamelii

De Spaanse Koningspage (Iphiclides feisthamelii) is een vlinder die voorkomt in Portugal, Italiƫ, Spanje, Marokko, Algerije en Tunesiƫ.

Spaanse Koningspage - Iphiclides feisthamelii Portugal
Spaanse Koningspage – Iphiclides feisthamelii

De eerste beschrijving werd in 1832 door Duponchel gemaakt. De spanwijdte is ongeveer 7-9 cm. De Spaanse Koningspage is een lid van de familie Papilionidae. De basiskleur van deze vlinder is wit met zwarte strepen. De achterste vleugels hebben lange staarten.

De voorvleugels zijn wit. Sommige zwarte strepen domineren de vleugel. De buitenste rand is zwart en bevat een gele streep.
De onderkant van de Spaanse Koningspage is zeer vergelijkbaar met de bovenkant, maar de buitenrand is geel en bevat twee zwarte strepen.

De achterste vleugels van de Spaans Koningspage zijn wit en ze hebben lange staarten. De rand is golvend. Twee brede, zwarte strepen domineren de vleugel. De buitenrand is zwart en bevat een keten van blauwe en gele vlekken. Aan de binnenrand er een grote zwarte oog met blauwe kern en een oranje oogschaduw.
De onderkant is zeer vergelijkbaar met de bovenkant maar de grondkleur is geelachtig. De zwarte streep in het midden van de vleugel bevat een oranje strip.

Het lichaam is zwart. De thorax is gestreept in het zwart en geel. Het hoofd is gestreept in het zwart en geel. De onderkant van alle onderdelen is gestreept in het zwart en geel.

 

 

Vlinders en Rupsen kijken tijdens uw vakantie op Monte Horizonte in de Alentejo regio van Portugal. Natuurvakantie midden in de natuur van Zuid Europa. Ideaal voor het fotograferen van Vlinders en Rupsen en natuurfotografie in het algemeen.